Ustawienia administratora WC Vendors Engage

WC Vendors Engage dodaje system obserwowania do Twojego rynku. Klienci mogą obserwować sprzedawców, widzieć ich nowe produkty i otrzymywać ekskluzywne oferty. Te ustawienia pozwalają kontrolować, które funkcje są aktywne w Twoim sklepie, jak działają kanały „Moje konto” klienta i co dzieje się z Twoimi danymi po odinstalowaniu wtyczki.

Czego będziesz potrzebować

  • Zainstalowany i skonfigurowany WooCommerce oraz WC Vendors (darmowy lub Pro)
  • Zainstalowany i aktywny WC Vendors Engage

Aby uzyskać dostęp do tych ustawień, przejdź do WC Vendors → Ustawienia → Engage.

Strona Ustawienia WC Vendors z wybraną zakładką Engage, pokazująca podsekcje: Ogólne, Moje konto, Panel sprzedawcy i Dane i prywatność

Ogólne

Te ustawienia kontrolują, które części zestawu funkcji Engage są widoczne w Twoim sklepie, jak sprzedawcy są powiadamiani o nowych obserwujących i gdzie pojawiają się oferty dla obserwujących. Większość to przełączniki; Etykieta oferty i Umiejscowienie ofert to listy rozwijane, a Okno wsadowe dla nowych obserwujących to pole liczbowe. Wyłączenie przełącznika usuwa tę funkcję z frontendu, podczas gdy przełączniki Baner ofert w koszyku i kasie oraz Oferty na stronie produktu pozwalają ukryć poszczególne powierzchnie ofert bez całkowitego wyłączania Ofert dla obserwujących.

UstawienieOpisDomyślna
Przycisk Obserwuj na Stronach Sklepu SprzedawcyWyświetla przycisk obserwowania w nagłówku sklepu na stronie każdego sprzedawcy.Włączone
Przycisk Obserwuj na stronach produktówWyświetla przycisk obserwowania sklepu obok linii „Sprzedawane przez” na stronach pojedynczych produktów.Wyłączone
Wyskakujące okienko obserwowania po zakupieWyświetla monit z prośbą o obserwowanie sprzedawców, od których klient właśnie kupił, na stronie podziękowania za zamówienie. Pojawia się tylko zalogowanym klientom, którzy jeszcze nie obserwują tych sprzedawców.Włączone
Tekst wyskakującego okienka podziękowaniaNiestandardowa wiadomość wyświetlana raz pod nagłówkiem monitu. Pozostaw puste, aby użyć domyślnej wiadomości „Obserwuj, aby otrzymać ekskluzywne rabaty na następne zamówienie”. Pojawia się tylko wtedy, gdy Monit o obserwowanie po zakupie jest włączony.Puste (używa domyślnej wiadomości)
Przycisk Obserwuj na Listach SprzedawcówWyświetla przycisk obserwowania na skróconych kodach list sprzedawców.Włączone
CTA w e-mailu z potwierdzeniem zamówieniaDodaje link do obserwowania do e-maila z potwierdzeniem zamówienia klienta dla każdego sprzedawcy, którego jeszcze nie obserwuje. Wymaga również włączenia Przycisku obserwowania na stronach sklepów sprzedawców i nigdy nie pojawia się w zamówieniach gości.Włączone
Strona Obserwowane SklepyDodaje zakładkę Obserwowanie do strony Moje konto klienta, gdzie kupujący mogą przeglądać i zarządzać sprzedawcami, których obserwują.Włączone
Oferty dla ObserwującychPozwala sprzedawcom tworzyć kupony tylko dla obserwujących i wyświetla baner z ofertami w koszyku i kasie dla klientów, którzy obserwują danego sprzedawcę.Włączone
Umiejscowienie OfertGdzie pojawiają się oferty obserwujących w obszarze „Moje konto” klienta. Wybierz Zakładka w Obserwowanych, aby wyświetlać oferty jako zakładkę na stronie Obserwowanych, lub Element menu najwyższego poziomu w Moim Koncie, aby nadać ofertom własne pole w menu „Moje Konto”.Zakładka w Obserwowanych
Etykieta ofertyCo baner oferty dla obserwujących i kanał ofert pokazują jako etykietę każdej oferty. Wybierz Wartość rabatu (np. 25% zniżki), aby pokazać kwotę, lub Nazwa oferty ustawiona przez sprzedawcę, aby pokazać własną etykietę sprzedawcy.Wartość rabatu (np. 25% zniżki)
Baner Ofert w Koszyku i KasieWyświetla baner z ofertami dla obserwujących na stronach koszyka i kasy.Włączone
Oferty na Stronie ProduktuWyświetla oferty obserwowanego sklepu na jego pojedynczych stronach produktów.Włączone
Automatyczne stosowanie Ofert ObserwującychAutomatycznie stosuje najlepszą kwalifikującą się ofertę dla obserwujących w koszyku i kasie. Kupujący nadal mogą ją usunąć lub wybrać inną ofertę.Włączone
Powiadomienie o nowym obserwującymPowiadamia sprzedawców e-mailem, gdy klient obserwuje ich sklep. Sprzedawcy otrzymują również powiadomienie w aplikacji, jeśli Twoja witryna korzysta z BuddyBoss.Włączone
Okno zbiorcze dla nowych obserwującychMinuty oczekiwania przed połączeniem nowych obserwujących w jeden e-mail z powiadomieniem. Ustaw na 0, aby wysłać osobny e-mail dla każdego obserwowania. Akceptowany zakres: 0–1440.5 minut
Sekcja Ogólne na karcie ustawień Engage, pokazująca wszystkie 15 ustawień, w tym Przycisk obserwowania na stronach produktów, Monit o obserwowanie po zakupie z rozwiniętym polem tekstowym monitu po zakupie, CTA w e-mailu z potwierdzeniem zamówienia, listę rozwijaną Etykieta oferty, Powiadomienie o nowym obserwującym i Okno wsadowe dla nowych obserwujących

Moje konto

Te ustawienia kontrolują kanały widoczne dla klienta w obszarze „Moje konto”: kanał produktów od obserwowanych sprzedawców oraz kanał ofert specjalnych tylko dla obserwujących.

UstawienieOpisDomyślna
Wiek Nowego Produktu (dni)Produkty opublikowane w ciągu tej liczby dni wyświetlają odznakę „Nowy” w kanale obserwowanych.30
Produkty na StronęIle produktów pojawia się na stronie w kanale obserwowanych. Akceptowany zakres: 1–100.12
Oferty na StronęIle ofert pojawia się na stronie w kanale ofert klienta. Dopuszczalny zakres: 1–100.12
Sekcja Moje konto zakładki ustawień Engage, pokazująca pola Wiek nowego produktu, Produkty na stronę i Oferty na stronę

Panel sprzedawcy

Kontroluje paginację w sekcji Lista obserwujących na karcie Engage w panelu sprzedawcy.

UstawienieOpisDomyślna
Obserwujący na stronęIle obserwujących pojawia się na stronie w sekcji Lista obserwujących na karcie Engage. Akceptowany zakres: 1–100.20
Sekcja Panel sprzedawcy zakładki ustawień Engage, pokazująca pole Obserwujący na stronę

Dane i prywatność

Te ustawienia kontrolują, jakie dane obserwujących mogą widzieć i eksportować sprzedawcy, oraz co dzieje się z danymi wtyczki po jej odinstalowaniu.

UstawienieOpisDomyślna
Zezwól na eksport obserwujących do CSVUmożliwia sprzedawcom eksportowanie listy obserwujących (nazwiska i adresy e-mail) do pliku CSV. Domyślnie wyłączone ze względu na prywatność.Wyłączone
Pokaż całkowitą kwotę wydaną sprzedawcomPokazuje całkowitą kwotę wydaną przez każdego obserwującego na liście obserwujących i w eksporcie. Domyślnie ukryte ze względu na prywatność.Wyłączone
Usuń dane po odinstalowaniuUsuwa wszystkie dane wtyczki po jej odinstalowaniu. Pozostaw to wyłączone, jeśli planujesz ponowną instalację w przyszłości.Wyłączone
Sekcja Dane i prywatność zakładki ustawień Engage, pokazująca pola wyboru Zezwól na eksport obserwujących do CSV, Pokaż całkowitą kwotę wydaną sprzedawcom i Usuń dane po odinstalowaniu

Zapisywanie zmian

Kliknij Zapisz zmiany po zaktualizowaniu dowolnego ustawienia. Zmiany wchodzą w życie natychmiast.

Rozwiązywanie problemów

Pole tekstowe monitu po zakupie nie jest wyświetlane

To pole pojawia się tylko wtedy, gdy Monit o obserwowanie po zakupie jest włączony. Włącz ten przełącznik, aby je ujawnić.

Sprawdź, czy włączone są zarówno Przycisk obserwowania na stronach sklepów sprzedawców, jak i CTA w e-mailu z potwierdzeniem zamówienia. Link nigdy nie pojawia się w zamówieniach gości, ponieważ nie ma konta klienta, do którego można by sprawdzić status obserwowania.

Często zadawane pytania

Czy po wyłączeniu przełącznika Ogólne tracę dane obserwujących?
Nie. Wyłączenie przełącznika ukrywa tę funkcję z frontendu. Usuwa przycisk, zakładkę lub baner oferty, w zależności od tego, który przełącznik wyłączysz. Relacje obserwujących w bazie danych pozostają nienaruszone. Włącz przełącznik ponownie, a wszystko się pojawi.

Co się stanie, jeśli włączę opcję „Usuń dane po odinstalowaniu” i następnie odinstaluję wtyczkę?
Wtyczka usuwa wszystkie swoje dane po odinstalowaniu. Nie można tego cofnąć. Jeśli planujesz ponownie zainstalować wtyczkę w przyszłości, pozostaw to ustawienie wyłączone.

Czy istnieje ustawienie dotyczące ograniczania liczby działań obserwujących?
Nie. Działania obserwujących są ograniczane w kodzie wtyczki do 10 żądań na minutę na adres IP jako ochrona przed spamem. Nie ma ustawienia, aby to zmienić.

Potrzebujesz pomocy?

Czy ten artykuł był pomocny?

Powiązane artykuły

Zakończ zakup